Количка

0 артикула

Акордеонни категории

За чашата и кафето!

Дата: 2013-02-05

Доста хора смятат, че кафето е вредно, защото съдържа кофеин. Тази мисъл принципно отдават на факта, че кафето пречи на спокойния сън. В известна степен са прави, но само когато се консумира безразборно. Но има и други, които не могат да стартират утрото си, без чаша от тази топла енергична напитка.

От друга страна, хората обикновено се основават на формата и размера на чашата за кафе, когато става въпрос за визия и удобство.
Кафе се сервира в различни чаши, като най-предпочитани са порцелановите чаши. Стандартната порцеланова чаша има възможността да събере до 250мл. кафе. Въпреки това, има и малки порцеланови чаши, които могат да поберат само 60 до 125 мл. кафе, а има и големи, които могат да поберат 600 мл. Тъй като кафе-лате има пенесто мляко, то трябва да бъде поставено в голяма чаша за кафе. Същото се отнася за капучиното и мокачиното, например, както и за виенското кафе.

Можете да изберете и да закупите отделно хартиени чаши за кафе, които също са доста практични, имайки предвид, че са и за еднократна употреба.  

 

Срещат се и чаши с двойно подсилени стени, които нямат дръжки, и се използват предимно за еспресо или капучино. Дебелината на чашата е с ключово значение, защото от нея зависи колко време напитката ви ще остане топла. Най-вероятно сте срещали дебелостенни бели чаши за кафе. Обикновено, кафето остава горещо в такива чаши докато се нахраните, например. Въпреки това, не се надявайте кафето да се задържи топло за дълго в евтина китайска чаша.

 

От личен опит ще споменем, че порцелановиte чаши sa страхотен подарък. Освен, че приложението им е ежедневно, доста домакини ги ползват и за интериорна украса, а на пазара в момента се срещат множество колоритни чаши.

 

Можете да разгледате нашият асортимент от чаши със снимка ТУК или да направете чаша с лично Ваш дизайн ТОЧНО ТУК.

 

  

Най - продавани