Количка

0 артикула

Акордеонни категории

Тениска с щампа „Хийт Леджър“

Дата: 2014-03-30

Пет години след смъртта на известния актьор Хийт Леджър, негови приятели и семейството му се събраха да почетат паметта му и по този повод представиха тениска с щампа, на която актьора е с любимия си скейтборд.

Леджър е от шотлано – ирландски произход и до 16 годишната си възраст живее в Западна Австралия, а по – късно се премества в Сидни. Запомнящи се негови роли са „10 неща, които мразя у теб”, „Две  ръце”, „Патриотът”, „Бандата на Кери”, „Господарят на греха” и други. Драмата „Планината Броукбек” се превръща във връх на кариерата на Леджър.

Той има дъщеричка от връзката си с актрисата, с която снимат заедно, но по – късно се разделят.

Леджър почина през януари 2008 г. от свръхдоза на 28 годишна възраст. Намерен е мъртъв в апартамента си, а в близост е имало сънотворни. Официално не е изяснена причината за смъртта на актьора. Скоро след това той посмъртно получи Оскар за ролята на Жокера във филма "Черният рицар". Снимката, която е използвана върху въпросната тениска с щампа е заснета през 2004 година, когато в ход са снимките на филма "Планината Броукбек".

"Хийт взе скейтборда си и искаше да го снимам, докато прави нещо, което наистина обича", каза за Ройтерс фотографът Бен Уотс, братът на актрисата Наоми Уотс. "Беше хубав ден, който ще помним завинаги."

Идеята да пуснат тениска с щампа на актьора е на сестра му и Уотс.

В Австралия може да се намери на цена от 105 долара.

"Хийт си имаше колекция от ризи и съм сигурен, че би бил доволен от това", заяви Уотс.

Най - продавани