Количка

0 артикула

Секси ли е бяла тениска с щампа?

Дата: 2014-03-18

Мъжете, които носят бели тениски имат по - голям шанс да изглеждат секси пред жените. Това е доказано в новото проучване на университета в Нотингам .

Обикновената бяла тениска, за разлика от шарените тениски подчертава V- формата, която е символ на мъжественост.

Според обработените данни от това проучване, дори и мъжете, които не са във форма и с корем са получили почти 24% повече гласове при носене на обикновена бяла тениска.

Тези от мъже, които са били в добра физическа кондиция и са имали мускулесто тяло, при носенето на бяла тениска, също им се е увеличил процентът на атрактивност. Именно тези мъже преминали проучването първи.

Докато тези мъже, които са имали малко бирено коремче, преминали втори, поради липса на увереност. Бялата тениска отклонила  вниманието на нежния пол от техните недостатъци.

Вдъхновението за това изследване са получили хората, които работят с мода. Тези специалисти са знаели за факта „бялата илюзия” и все още го използват в техния бизнес.

Именно това е и причината много от представителите на силния пол да предпочитат бяла тениска с щампа.

Мъжете, които се стремят да спечелят женското внимание е време да забравят за скъпите и маркови дрехи. Британско изследване показва, че обикновената тениска е ключът към женското сърце.

Според тях тя създава илюзията за широки рамене.

Ръководителят на изследването психологът д-р Андрю Дън казва: „Ясно е, че вкусовете са индивидуални, но тук виждаме как модата може да има скрит положителен или отрицателен ефект върху възприятието на привлекателността. Това показва, че можете да използвате този вид оптична илюзия, която художниците и модните дизайнери използват, за да повлияят на нашата психология.”