Количка

0 артикула

Акордеонни категории

JC Penney изтегли своята тениска с щампа за момичета „Прекалено съм красива, за да пиша домашно“

Дата: 2014-02-19

JC Penney Coпрекрати продажбата на тези тениски с щампи, които бяха специално за момичетата, след като купувачи изразиха възмущението си от това неуместно и сексистско обръщение.

"Аз съм твърде красива, за да си пиша домашното, така че брат ми трябва да го направи за мен", казва съобщението, надраскано на бяла тениска с дълъг ръкав, което е било предназначено за момичета на възраст от 7 до 16 години. Тази тениска с щампа е била достъпна само чрез интернет страницата на JC Penney Co.

Клиентите веднага разкритикуваха JC Penney за това, че набиват в ума на подрастващи момичета, че външният вид е най-важен.

"Щампата на тази тениска е груба и обидна. Спрете увековечаването на отрицателни и вредни стереотипи, " написа в Twitter Sarah Enni в tweetнасочен към компанията.

"Малки момичета, можете да бъдете красиви и умни. Но дори и да не сте нито едното, всичко е наред. Поставете такава щампа на тениска." Tamara Lunardo туитнала.

След като видял тениската на уебсайта на компанията, жителят на Ню Йорк Lauren Toddзапочнал незабавна петиция на сайта Change.org, искайки от търговеца да премахне тениските от продажба.

Малко след това, JC Penney премахнали тениската от уебсайта си. Компанията също така изпратила на Todd имейл, който гласял: „Съгласни сме, че тениската не носи правилното послание и незабавно ще прекратим продажбата ѝ. Нашата стока е предназначена да се харесва на широка база от клиенти, а не да ги обижда."

Най - продавани