Количка

0 артикула

Акордеонни категории

Тениска мой дизайн чрез ситопечат

Дата: 2014-02-11

Ето как си правя тениска по "мой дизайн" със ситопечат:

Изрежете дизайна си от хартията, на която сте го нарисували. За ситопечат, простите дизайни са по-лесни, особено ако това ще ви е първият ситопечат. Използвайте занаятчийски нож за изрязване на вашия проект, защото занаятчийските ножове позволяват да бъдете точни с разрезите, където ножици трудно биха се справили. Нарежете на елементи дизайна, който бихте искали да бъде изрисуван върху тениската, оставяйки останалата част от хартията непокътната

Нагласете екрана си. Можете да си купите предварително направен ситопечат в местния магазин за изкуство. Можете също така да направите ваш собствен екран.

Поставете самозалепваща се лента около краищата на долната част на екрана. Долната страна е страната, която ще се допира дотъканта. Когато положитепарче хартия с дизайна силует на екрана, не трябва да има мрежа, показваща сеоколо ръбовете.

Положете тениската на плоска повърхност. Уверете се, че няма никакви бръчки. Поставете шаблона на хартия в горната част на тениската, където бихте желали да бъде дизайнът. Поставете екрана на върха, като се уверите че и екрана и дизайна са прави.

Разпръснете една супена лъжица мастило в горната част на екрана. Ще  трябва да използвате мастило за ситопечат.

Задръжте екрана надолу с една ръка. С другата ръка (за предпочитане по-силната ви ръка) поставете чистачка над мастилото и дръпнете мастилото надолу по екрана. Повторете този процес, докато целият дизайн не се покрие с мастило. Изчакайте няколко минути, за да попие мастилото в тениската. Вече сте съвсем близо до първата си тениска  "мой дизайн".

Повдигнете екрана бавно, започвайки от дъното и дърпайте нагоре и далеч от тениската. Нека тениската се изсуши на безопасно място, като се уверите, че няма мастило по нея.

Готови сте!