Количка

0 артикула

Акордеонни категории

Плащат на младеж 500 000долара за да носи тениска с щампа

Дата: 2014-01-24

Американецът Джейсън Седлер печели около половин милион долара годишно, а му плащат, за да носи тениска с щампа от разни рекламни агенции, пише Бизнес Инсайдър .

Младежът през 2008 г. основава сайта iwearyourshirt.com и още през първата година от дейността спечелил впечатляващите 70,000 долара.

 

 

От тогава до днес работата нараства до толкова, че сега печалбата възлиза на цели 500,000 долара годишно, а "постъпват" и четирима "професионални носачи на тениска с щампа".

Клиентите му са големи компании като Arizona T, Starbucks, Pizza Hut, Nissan и други марки. Седлер прави реклама, носейки тениски с логото им, след това се записва и качва всичко в социалните мрежи.

 

 

Той обяснява, че в началото не е имал подобен опит, но решил да влезе в бизнеса, тъй като разходите са минимални, а социалните мрежи са дали шанс да се стигне до аудитория. "Отидох и за 100 долара си купих камера", казва той за началото на дейността си.

 

Моделът, с който Седлер е привлякъл клиенти е прост - той рекламирал всяка тениска с щампа по календарна система, т.е. на първи януари ще струва 1 долар, а на 31 декември 365 долара. За шест месеца той разпродал цялата следваща година.

 

Затова постъпват още четирима души, които годишно печелят по 25-30.000 долара с бонуси и получават и служебен компютър и оборудване за запис.

След това той удвоява цените, а сега е променил и бизнес модела, така че предлага на компаниите пакети за реклама. Той твърди и че никога не е имал бизнес план, защото ако е имал - "вероятно е щял да пропадне".

 

 

Джейсън Седлер има над 1500 приятели във Facebook и 21000 последователи в Twitter.

Най - продавани