Количка

0 артикула

Акордеонни категории

Какво е обущарска престилка?

Дата: 2013-05-08

 

Освен добре познатата ни готварска престилка, има и други видове, които са оставили своите следи в историята. Обущарската престилка често се наблюдава в много различни видове бизнес. Можете да обърнете внимание на персонала в ресторантите, търговските служители, оптометрици или дентални асистенти. Те най-вероятно ще носят престилки, които напомнят на тези, носени от обущари, въпреки че е предизвикателство да се намери голяма част за историята на обущарските престилки. Такава престилка е била популярна за носене в домашни условия в  средата на 20 век, и все още може с да намерите реколта престилки или модели за обущари, датиращи от 1950-те години.
 
Повечето стилове обущарски престилки покриват както предната, така и задната част на облеклото, но позволява на ръкавите ви да се покажат. Вместо да се направи на гърба на талията, както на много други престилки, престилка обущар е свързана чрез няколко връзки от всяка страна на дрехата. Дължината на този тип престилка е обикновено или до коляното или завършва в средата на бедрото. Повечето обущарски престилки разполагат с голям преден джоб, удобен за съхранение на химикалка или молив и хартия за писма или други малки предмети. Теоретично, обущарите можеха да съхраняват малки инструменти в предната част на този вид престилка.
 
Ако ви харесва обущарската престилка за домашна употреба, може да имате проблем с намирането й . Те просто не са популярен стил в дома вече. И все пак можете да намерите тези престилки сравнително лесно, като погледнете в магазините с работническа униформи, или чрез търсене на ретро дрехи в интернет. 
 
Ето и как изглеждат: